Rubriek: Marketingboeken

Branding

Het Wake-up Light verlicht langzaam de kamer; vogeltjes fluiten zacht een ochtendlied. Mijn droom eindigt in een boeddhistisch bos.  Ik kijk op de Swatch. Het is  6.30 uur en ik spring van mijn Auping. Ik trek de Luxaflex met een ferme ruk omhoog. Het wordt een prachtige dag; de zon schijnt in mijn gezicht. Voordat ik naar het toilet ga schiet ik in mijn badstoffen Bader en Wehkamppantoffels. Ze voelen nog wat koud.

De Villeroy & Boch vangt gelaten mijn ochtendplas op. Het laatste Poplavel trek ik van de rol en spoel door. In de badkamer haal ik uit de Schock mijn Elmex te voorschijn. Ik pers een afgemeten dot pasta op mijn Sonicare. Al pulsend en zoemend worden mijn wangen wakker. Met de Braun grasmaai ik mijn kin glad en bekijk het resultaat met een tevreden grijns in de Swaluw. De Swaluw grijnst slaperig terug. Goedemorgen. Met een washandje van de HEMA wrijf ik de resten van mijn slaap uit de ogen. Een flinke spray Sanex maakt mij weer okselfris en met een vleugje Chanel onder de neus word ik pas echt goed wakker.

Wat zal ik vandaag eens aantrekken? Een belangrijke dag, vandaag. Mijn keuze valt op een zwarte Sloggy onder in de la. Ik schiet in een lange blauwe Levis en trek een witte vers gesteven Arrow over mijn hoofd. Met een dubbele Winsor knoop ik een roze wit gestreepte Peter Hahn om mijn nek. Een roze Marco Polo en bruine van Bommels zonder sokken, zorgen ervoor dat ik er gelikt uit zie. Mijn Hilfiger kleed de boel uiteindelijk helemaal af. Ik kijk een laatste keer inspecterend in de Swaluw. Goedgekeurd. Op naar het ontbijt.

In de Bruynzeel trek ik eerst de Smeg open. Ik scan alle schappen en rekken op zoek naar Campina. Vandaag eet ik Brinta met een vers kopje Douwe Egberts. Voor de lunch maak ik een lunchpakketje. Ik weet niet zeker of ik vandaag gelegenheid heb om te lunchen. Ik smeer wat Blue Band op twee Tarvosneetjes en beleg het geheel met Old Amsterdammer. Een Verkadereep trek ik achteloos uit de keukenla. Een beetje zoetigheid, om later op de dag de ergste honger te stillen, kan geen kwaad. Dat moet kunnen.

Ik trek het AD uit de brievenbus en berg hem op in mijn Samsonite. Ik leg hem bovenop m’n Apple. De Tarvosneetjes verpak ik samen met een Chiquita en een Elstar in mijn Tupperwaredoos. Ook deze plaats ik in mijn Samsonite. Nu nog even het journaal spotten op mijn Bang & Olufsen en dan ga ik op pad. Ik trek mijn Burleymantel van de kapstok en groet mijn vrouw. Ik loop de garage in. Daar staat een groene Peugeot mij ongeduldig op te wachten. Ready for a brand new day.

Reclamezuilen langs de A2 flitsen onachtzaam aan me voorbij. Vandaag ga ik op klantenbezoek bij de grootste klanten van de zaak, gewoon voor een beetje branding. Wel zo belangrijk.
Ik troost me met de gedachte dat branding ook anders beleefd kan worden. Aan een prachtig strand in Corsica.

Klanten winnen; hoe een accountplan de klantfocus vergroot. [boek recensie]

Klanten winnen, wie wil dat niet? Welke klant is er te winnen in de loterij en met welke inzet? Is het een kansspel, behendigheidsspel of een vak? Op Google vindt u ; 460.000 hits bij ‘klanten boeken ISBN’. Met titels als: ‘Klanten zijn eigenlijk nét mensen!’, ‘Maak een fan van uw klant’, ‘Het karakter van de klant’, ‘50 manieren om een klant kwijt te raken’, ‘Klote klanten’………… Wat voegt ‘Klanten Winnen’ toe?

Vacatures

Country Manager Nederland (Eindhoven)

Om het Zibber avontuur in Nederland in goede banen te leiden zijn we op zoek naar een enthousiaste Country Manager Bekijk alle vacatures

Advertorial

Leiderschap op sneakers

Het event voor startende leiders over de zin en onzin van leiderschapstheorieën. Word de leider van de toekomst. Lees verder

Gratis boek!

Wat is het toch een lekker woordje gratis. Iedereen is er dol op. Iets voor noppes krijgen. En jij maakt kans om mijn boek over service optimalisatie “Wij pikken het niet langer” gratis in je bezit te krijgen. Als extraatje signeer ik het boek ook nog eens.

Wat moet je doen om het lekkere leesbare boek te winnen?

De éminence grise van marketing is 76 jaar en zelfs over digitale marketing heeft hij een visie.

Iedereen die maar enigszins geïnteresseerd is in marketing heeft een boek van deze meester. Ooit begonnen als Masters of Arts; heeft hij nu verscheidene succesvolle lesboeken en meer dan 100 wetenschappelijke artikelen geschreven over marketing en marketingstrategie. Ontmoet de Einstein van Marketing.

Mission statements? Strategische planning? Hou er toch mee op!

“Mission statements en strategische planning vind ik absolute onzin. Als ik dertig directeuren vraag hun mission statements op te schrijven en ik hussel dat vervolgens door elkaar en deel ze willekeurig uit, lijken ze allemaal op elkaar. Er staat nergens ‘we gaan minderwaardige producten maken die eventueel net de datum van garantie halen’ of ‘we discrimeren vrouwen en etnische minderheden’. En strategische planning? Wie schrijft op dat-ie gaat krimpen de komende jaren? Iedereen gaat met een paar procent groeien.”

Klanten zijn eigenlijk nét mensen!

Tijdens een netwerkborrel raakte ik bij toeval met hem in gesprek. Overduidelijk een ondernemer in hart en nieren. En in woord en gebaar. Ik vroeg hem ‘waar hij in deed’ en hij antwoordde routinematig ‘in naadloos getrokken precisiebuis’. Op mijn wat plagerige vraag ’en waar worden uw klanten nu écht gelukkig van?’ zei hij stomverbaasd: ‘tja, van naadloos getrokken precisiebuis natuurlijk!’. Omdat ik hem wat ongelovig aanstaarde vervolgde hij met ‘kijk, u kent natuurlijk onze klanten niet. Maar die worden nu eenmaal heel gelukkig van naadloos getrokken precisiebuis.’

Mijn beste marketingboek ooit!

Dit boek dateert al van 1981. En toch is het het beste marketingboek dat ik ooit heb gelezen. Ik heb het over ‘Positionering’ van Al Ries en Jack Trout. Ooit in een adem uitgelezen. En daarna nog vele malen geraadpleegd.

Meest recente berichten

Recente reacties

Archief

Categorieën

Meta